19 Temmuz 2009 Pazar

vanilyalı poğaça,fısır fısır bir çeşit enfes kokulu



HAMUR MALZEMESİ

yarım paket margarin,3 yumurta,birinin sarısı ayrılsın
4-4,5 su b.un,1 su bar.sıvı yağ,1 çay b.süt yada yoğ.
1 paket yaş maya,kuru maya kullanacaksak 1 yem.kaş.
(ben kuru maya kullandım,ılık suda 2 şekeri erittim
mayasını koyup karıştırıp 10 dak.bekledim kabardı
direkt una katılan insant mayaları tavsiye etmiyorum)
2 kesme şeker,tuz,çörek otu veeeeee vanilya 1 paket

İÇ MALZEMESİ

200 gr tulum peyniri,beyaz pey.oluyorda illada vanilyaya
eşlik eden tulum peyniri
1 tutam maydozu ayıklayıp karıştırıyoruz

YAPIMI

un hariç diğer malzemelerimizi,maamızda dahiliyice karış
tırıyoruz,unumuzu eklemeye başlıyoruz,son 1 bar.un kalınca
artık daha dikkatlice hamurumuzun kıvamına bakıyoruz,kla
sik tabir olan kulak me.yumusaklığını pek geçirmeyelim.
kıvamı tutturduk 2-3 dak.yoğurup mayalanması için kapatıp
(hamur kabımı büyükçe bir poşete koyup ağzını bağlıyorum)
İki katı kabarmasını bekleyip,istediğimiz ebatlarda
bezelere ayırıp,yuvarlayıp elimizle yassılaştırıp,iç malze
mesini koyup kapatıyoruz.
Kapattığımız yerler aşağı gelecek şekilde tepsiye dizip
5-6 damla suyla karıştırdığımız yum.sarısını sürüp çörek otu
serpiyoruz,haşhaş yada susamda olur
Burası ÇOK ÖNEMLİ hanımlar işlemimiz bittikten sonra po
ğaçalarımızı şöyle bir yarım saat tepsi mayası için bekletip
200 derece önceden ısııtığımız fırında 25 dak.pişiriyoruz
her fırına göre bu zaman değişir biliyorsunuz.Sonraaa...
KUTSALSOFRA AFİYETLER DİLER

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Canımmm bloguma ziyaretin ve güzel dileklerin için teşekkürler ..
blogun ahrika ,tarifler süperrrr emegine saglıkk senide aramızada görmek isteriz ..
,sevgiyle saglıkla kal arkadşım..