27 Nisan 2010 Salı

bezelye kavurması nasıl yapılır,taze bezelye kavurma tarifi.


Çok güzel yöresel bir tarifle daha sizlerleyiz,Bu şahane lezzeti Karadenizde tanıdım,başka yörelerde bilen varmıdır bilmiyorum,tiryaki olup mevsimini iple çekecekceksiniz

MALZEMELERİ (bize göre 2 kişilik( :)

1kg taze YAPRAK bezelye ( danaleri tam oluşmamış kabuklu bezelye)
1 çay bardağı sıvı yağ,orta büyüklükte 1 baş sarımsak
YAPIMI
Taze fasulye gibi bezelyeleri ayıklayıp,kılçıklarını temizleriz
yıkayıpı,kısık ateşte 3-5 kaşık suyla kaynadıktan sonra 4-5 dak.haşlıyoruz
kalan suyu varsa süzgeçe alıp,süzülmesini saglarız,el dayanır sıcaklığa gelince,elimizde iyice suyunu sıkarız
beri taraftan sarımsakları soyup ezelim,
Tavamıza yağı,sarımsakları koyup,1 dakika yagda sarımsakları çevirelim,
bezelyeleri ilave edip tuzunu atalım,karıştırmaya devam ediyoruz
4-5 dakikalık bir kavurma süresi yetiyor...

Günlerimizde,pikniklerde,kahvaltılarda,Mübarek ramazana denk gelirse sahurda,iftarda,bir tadına bakın o muhteşem lezzet nerelerde ve nelerle ikram etmeniz konusunda sizi yönlendirecektir...
Acele edin mevsimi bitiyor,bezelyenin içleri oluşmadan yetişin...
Taze bezelye resimledim lakin bulanık bir resimde,ilk fırsatta eklemeye çalışacağım.
bu kadar bezelyeden bahsettik buyrrun birde bezelyenin faydaları,bezelyenin neler iyi geldiğini görün,-BURDA-
KUTSALSOFRA afiyetler diler...

5 yorum:

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ellerine sağlık ilk defa duydum.sevgiler.

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

canım ilk kez duyuyorum kavurmasını ben bu şekilde taze fasulyeyi yaparım. çok merek ettim içlenmemiş halinde kabuklardaki o özel zar olmuyormu.

izmirlilerde içlenmiş olanların tazelerinin kabuklarını o zardan ayırıp taneleriyle pişiriyor izmire ilk geldiğim yıllarda çok şaşırmıştım
zarından ayırmayı tam beceremiyorum ama yapabildiğim kadarını koyuyorum bende:))))

böyle süt gibi tazecik olanı bulabilsem mutlaka denerim yeni tatlara çok açığımdır.
ellerine sağlık.sevgiler

gelibolu17 dedi ki...

http://porselendemlik.blogcu.com

http://gelibolu17.blogspot.com

tarafından hazırlanmış olan

60.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE

14 MAYIS 2010

TARİHİNDEN İTİBAREN

http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/

ADRESİMDE BEN EV SAHİBELİĞİ YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ...
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER

Tespih Taneleri... dedi ki...

Degisik gorunuyor,zaten karadenizlilerin herseyi bana degisik gelir ama bezelyeyi cok severim,deneyecegim insallah.
Ellerine saglik...
Sevgiler

YeMeK vAkTi dedi ki...

hımm bu tarif çok ilginç geldi ancak bu bezelyenin mevsimi geçti değilmi :((