25 Temmuz 2009 Cumartesi

SUBAY DÜĞMESİ KURABİYESİ



SUBAY DÜĞMESİ KURABİYESİ

Ben bu kurabiye tarifini ANKARAda karadenizli subay eşi olan yeşim hanımdan öğrendim,asker camiasında bu ismin verildiğini sanıyordum-ki yok genel adı imiş öylesine biraraya geldiğimiz balkon oturmamız birden müthiş bir keyifli hale dönüşmüştü,bir komşumuz hariç ki oda biliyormuş diğer 3 hanım hemen tarifini aldık,kırılmış fındığım varsa yada kırmaya üşenmediğim zamanlarda yapar oldum,fındık başka cevizde çok yakışıyor bu muhteşem lezzeti bu kadar methettikten sonra şimdi tarifini BUYRUN!
SUBAY DÜĞMESİ KURABİYESİ
MALZEMELER 6-10 KİŞİLİK
HAMURU İÇİN
1 paket 250 gr tereyağ yada aynı lezzetteki margarinler var ya(margarinde olur
3-3.5 su bar.un,1 yum.sarısı,1 paket kabartma tozu,1 su bar.iri çekilmiş ceviz
2-2.5 yem.kaş.pudra şekeri(toz şekerde olur,margarinle önce bir iyice yoğurmanız şartıyla,1 yumurta sarısı
ÜZERİNE
yarım su bar.fındık çok iyi çekilmiş olmalı nerdeyse un gibi
1 tatlı kaşığı toz tarçın,2-2.5 yem.kaş.pudra şekeri
YAPIMI
hamuru için bütün malzemeleri karştırıp iyice yoğuruyoruz,yağladığımız tepsimize normal şu bildiğimiz surup kapağı büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp tepsimize diziyoruz,160 derece ısıtılmış fırında 10-15 dak.pişiriyoruz(hafif pembeleşsin yeter fazla rengi dönmesin her fırına göre değişir bilirsiniz.en iyisi kontrollü olmak
sonra üzeri için olan malzemeleri geniş bir kapta karıştıralım,daha sıcak sıcak kurabiyelerimizi içine atıp her tarafına bulanmasını sağlayalım.Bu kadar
KUTSALSOFRA AFİYETLER DİLER...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

var ya nasıl tesekkür ederim bilmiyorum,çok güzel oldular,yalnız ilk yaptıklarım biraz dağıldı daha güzel olsun diye içinin fındığını çok koydumdan olmuştur annem öyle diyor bencede kavuşmadılar , ikincide ama tam tarifine uyduk teşekür eti iyi günler
saniye poyraz kalıpçı