23 Kasım 2009 Pazartesi
elde açma börek tarifi
aylar olmuşki elde börek açmayalı,oysa hiçte göründüğü kadar zahmetli değil,kabul biraz emeği var ama lezzetide bir başka oluyor,helede kullandığınız un kalitesiyle,çeşitliliğiyle çok seçenekler sunuyorsa,hiç durmayın.ben bu böreğimin yapımında çeyrek asırlık,deneyimi olan sinangil unlarının böreklik çeşidinden kullandım. şimdi bu güzel böreğin tarifini birde benden deneyiniz...
MALZEMELER 4-Kişilik hamuru için
5 su bar.un,
1-çay bar.yoğurt,yeşil suyu çok olacak,
böreğimizin püf noktalarından biri kullanacagımız yoğurt suyu
1-çay kaş.seker,yarım paket kabartma tozu,
İÇ harcı İÇİN
1-çay bar.sıvı yağ
3 yum.birinin sarısı ayrılsın,üzerine
1 ÇAY BAR.SU
İÇ MALZEMESİ
100 beyaz gr peynir,100 gr kaşar ceyrek demet maydanoz
YAPIMI
un,tuz,yogurt,şekeri karıştırıp orta sertlik de dediğimiz kıvamda malzemeleri yoğuruyoruz,hamuru mutlaka,nemli bez altında veya poşet içinde(kurumasın diye)dinlendirelim,biz bu arada ara harcını ve iç malzemesini hazırlıyalım
sosu için yumurtaları çırpalım,sıvı yağı,suyu ekleyelim sonra 6 eşit parça bezeler alalım,bezelerimizi mümkün olduğunca ince acalım,iç harcından sürelim,her yufka arasına aynı işlemi tekrar ederek orta katta peynirle maydanozumu serpelim,yufkalar bitince böreğimizin üstüne 3 yemek kaşığı suyla incellettiğimiz yum.sarımızı sürerek 180 derece orta ısıda fırınımızda pişirelim,
KUTSALSOFRA AFİYETLER DİLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Etkinliğe bekleriz efendim .arefe ve bayramda da açığız.Şimdiden hayırlı bayramlar.
Iyi bayramlar, sevgiler.
Hayırlı geceler. Sevgiler :)
Çok nefis gözüküyor aklım çelindi bak şimdi:)
İlk fırsatta bir börek açmalıyım inşAllah.
Hayırlı iftarlar olsun..
Yorum Gönder