12 Kasım 2009 Perşembe
patates kavurması,ikramlarınıza,kahvaltılarınıza yakışacak güzel bir tarif
PATATES KAVURMASI
web de aradım hanımlar yok,aynı isimde farklı tarifler var,siz en iyisi benim tarifimi deneyin çok memnun kalacaksınız,kabullerinizde patates salatası yerine,et yemeklerinin yanına patates püresi yerine servis edebileceksiniz,,davetlerinizde çorbaların yanında ara sıcak olarak,patates kavurmasıda tabaklarda yer alacak,üstelik dolapta kalmış haşlanmış patatesleri değerlendirmek için çok ideal bir yöntem,Tarifimizin bir kaç çeşidi daha var sırası geldikçe paylaşırız...
MALZEMELER 4-6 Kişilik
1 kg patates,2 iri boy soğan
1,5 çay bar.sıvı yağ,(katı yağ olursada sıvı olanı tercih edelim)
,1,5 yemek kaş.salça,yarısı biber salçası olursa daha iyi
tuz,baharat önerilerim,kimyon,muskat,veya karabiber,ama yalnızca
birini tercih ediniz,kokular karışmasın
süslemek için maydanoz,marul vs
YAPIMI
halanmış patatesleri soyun ve fındık iri liğinde doğrayın
patatesleri haşlayıp soyun,fındık iriliğinde doğrayın,
soğanları doğrayıp yağın tamamında kısık ateşte 1 çay.kaş tuzla rengi iyice sararana kadar kavurun,salçasını ilave edin,soğanlarla karıştırın,patatesleri ilave edip,tuz serpin devamlı kısık ateşte karıştırarak 4-5 dakika daha kavurun,dilediğini şekillerde süsleyerek servis edin,sıvı yağla olunca sıcak soğuk farketmiyor
KUTSALSOFRA afiyetler diler...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
TAMAM OLDU BELKİYORUZZZZZ.
sabırsızlıkla bekliyorum tarifini...
bu tariflerle mmutlaka etkinliğimizi de ihya edersiniz...
tariflerinizi bekliyorum etkinlik için davetiye göndermiştim sizlere..ben de yaparım bunu herhalde karadenizde biliniyor olmalı.sarmısak-bol baharat kullanarak.
merhaba canım patates kavurman çok güzel görünüyor bende sıkça yaparım ailece çok severiz ellerine sağlık her zaman beklerim tatlım
Canım,
ellerine sağlık. Çok iştah açıcı bir görüntü olmuş.
Bitanaem,kutsalçeyize yorum yazmak istedim ama başarılı olamadım.Yeni sponsorun hayırlı olsun.
Sevgiyle kal.
Yorum Gönder