30 Kasım 2009 Pazartesi

iyi bir et haşlama nasıl yapılır



bir bayramı daha eda ettik,dolaplarımıza hazırlanmış etleri istifleyip yeri geldikçe kullanacağız,kurban etinden ilk günler kavurma yapılır,bolca etler haşlanır.
et haşlaması deyip gecmeyin suyunuda kullanabileceğimizi düşünürsek şöyle berrak bir et suyumuz olsun istemezmisiniz?
çok kolay!
Etlerinizi tencereye yerleştirip üzerine su ekleyip ocağa koymuyorsunuz,önce suyu kaynatıyor sonra etleri içine atıyorsunuz,kaynar suyla temas eden et istenmeyen rengini vermeden başlıyor pişmeye,BU KADAR BASİT...
(birde normal tencere yerine düdüklü tercih edersek oldu bitti)

1 yorum:

Armina dedi ki...

Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim.