1 Kasım 2009 Pazar

nohutlu pilav nasıl pişirilir,benim tarifim,çorbalardan sonra nohutlu pilav renk katsın.



NOHUTLU PİLAV TARİFİ 4-kişilik

1 su bar.nohut,1.5su bar.pirinç 100 gram kadar yağ
ben 4 yemek kaşığı sıvı yag,50 grmda tereyağ kullandım
3 su bar.su tuz hepsi bu kadar

YAPIMI
akşamdan ıslatılmış nohutu yumuşayana kadar haşlayın,ıslatılmış değilsede olur biraz fazla zamanda haslanır,ben ıslatarak yaptım düdüklü tencerede 35 dakikada haşladım,bakliyatına göre bu süre değişiyor,
pirinçleri nişastası gidene kadar yıkayıp süzülmeye bırakın,
haşlanmış nohutlarıda süzelim,yagı ısıtın nohutları koyup 4-5 dakika karıştırarak kavurun ocagı kısın,süzülmüş pirinçleri koyun bir-iki karıştırıp suyunu ilave edin,(sıcak soğuk hiç fark etmez),tuzunu atıp bir karıştırın yeter,kaynayınca altını kısın,suyunu cekip gözgöz olunca ocagı kapatın,dinlendirip (en az 15 dak.)servis yapın,bi yarım saat çok daha güzel olur...
yıllardır bu tarifle yaparım,KUTSALSOFRA afiyeyetler diler

3 yorum:

tub@ dedi ki...

Merhabalar..etkinlik için hazırladığım resmimi göremedim? sevgiler

nurşen dedi ki...

Hımmm nefis olur nohutlu pilav.Tamam şimdi anlaşalım yarın pilav senden olsun :) bir tabak almaya gelirim.
Bu arada çorba etkinliğin bittimi ?
Sevgiler canım

dilek hanımın mutfağı dedi ki...

keşke böyle sofralarımız kutsal olsa keşke sahabiler ve en başta peygamberimiz soframıza konuk olsa da soframız kutsal olsa daha söze ne gerek slm