20 Aralık 2009 Pazar
*TAVUKLU PİLAV TARİFİ* sevmeyeni yoktur,bizimde menümüzde bulunsun..
TAVUKLU PRİNÇ PİLAVI
Mutfagımızda ne kadaar çok pilav çeşitleri var değilmi,iklim zenginliğimizden dolayı çok çeşitli malzemelere sahip olmamızdan geliyor,
etli pilavlarımız içinde,tavuklu prinç pilavımız çok meşhurdur bilirsiniz,
illaki vardırda ben yemem diyenine denk gelmedim,
şöyle tane tane pilavı,dağılmamış etleriyle güzel görüntüsü iştah açar.
Bu kadar pilavdan,prinçten bahsetmişken princin faydaları nada BURDAN bir bakınız
şimdi buyrun tarifimize...
MALZEMELER 4-6 kişilik
2 su bar.pirinç (BAFRA pirinci kullandım,kırılmalara dayanıklıdır.
yarım tavuk göğsü(haşlanmış,küp doğranmış
4 su bar.su,princi ölçtüğümüz aynı bardak
1 kesme şeker,
çeyrek limon suyu
1 çay bar.sıvı yağ,(tereyağ tavsiye etmiyorum,iki hayvansal ağır oluyor
yeterince tuz
YAPIMI
tavuklu pilavımızı,prinçleri kavurmadan yapıyoruz
prinçleri nişastası gidene kadar iyice yıkayın,BAFRA princi bulursanız ıslatmanıza gerek yoktur,doğrudan pişirilen en kaliteli yurdumuzun beyaz cevherlerindendir.
Pilav tavasına yağı koyalım,kızınca doğranmış etleri atıp yavaş hareketle karıştırark,etleri ezmeden 1-2 dakika kavuralım,
tuzunu atıp,prinçleri,şekeri ekleyelim,kaynar suyumuzu kenarından döküp limon suyumuzuda koyup bir defa karıştıralım.
kapağını kapatıp,kısık ateşte suyunu çekip gözgöz olunca ocağı kapatıp iki kat kağıt havlu koyup mutlaka dinlendirelim,
unutmayın halk arasında bir söylenti vardır PİLAV dermişki;karı koca kavga etsede bir dinlensem)pilavın tavının dinlenmesinin gerekliliğini anlatıyor...
yuvalarınızda huzurla beraber KUTSALSOFRA afiyetler diler...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder