25 Ocak 2010 Pazartesi

PIRASA KAVURMASI,yumurtalı,

 

Posted by Picasa

PIRASA kavurması yedinizmi hiç,ya yumurtalı pırasa kavurması, pekiii
PIRASAnın anavatanının bizim topraklarımız olduğunu biliyormuydunuz?
evettt TRT yi kaynak göstererek biliyorumki pırasanın anavatanı bizim ülkemiz,şehir olarakta HATAY şehrimizmiş,zaten web de şöyle bir tarayacak olursanız geniş olarak AKDENİZ diye anlatılıyor
birde PIRASAnın faydalarına bir bakalım
bahsettiğim bir kaç dip notta benden,pırasa çiğ olarak yenirse baş ağrısı yaparmış!
prinçsiz 4 gün yenirse defaktasyon sıkıntısı olanlar çok faydalı imiş,
birde KARADENİZde mısır unlu kavurması yapıyorlarki,aman aman yemede yanında yat cinsinden,biraz kalorisi yüksek diye çok sevmeme rağmen sıkça yapmamaya çalışıyorum.
birde pırasanın pek bilinmeyen hububatlı çeşidi var,umarım en kısa sürede yayınlarım,
haydi şimdi yumurtalı pırasa kavurmamızın tarifine geçelim,geç kahvaltılarda,5 çaylarınızda,ara sıcaklarınızda sıkça yapacağınız bir tarif olacak...
MALZEMELER 4-6 kişilik

1 kg 2 isi eksik pırasa,1 büyük baş soğan,
1 çay bar.sıvıyağ,(hayvansal gıdaların yanında tereyağda dahil,
katı yağ tavsiye etmiyorum
1oo gr kıyma (fazla koymayın,kıymalı yumurtaya benziyor sonra
1 yem,dom.salçası,4 yumurta
1 yem.kaş.un 1/2 yani yarım çay bar.su
yeterince tuzumuz,baharat olarak kimyon ve tuz yada pul biberi tavsiye ederim

YAPIMI

Yıkanmış pırasaları yarım parmak kalınlığında doğrayıp çok az suyla haşlıyoruz,haşlama süresi kanadıktan sonra yaklaşık 5 dak.kadar.
süzgeçimize alıp süzülmesini beklerken diğer işlemlerimize geçelim,
soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım,kıymayı ekleyip kavuralım8önce kıymay koyanlardansanız ziyanı yok oda olur)
salçasını koalım,pırasaları ilave edip,tuzunu atıp yavaş yavaş karıştırarak,5- dak kavuralım,unla suyu bulamaş yapalım,pırasamızın her yanına gezdirelim kaynamasını beklemeden yumurtalarını kırıp fazla dağıtmadan kapağını kapatıp yumurtası pişince servis edelim
KUTSALSOFRA afiyetler diler...

1 yorum:

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

yemedim ve merakla tarifini bekliyorum..
sevgiler