16 Mayıs 2010 Pazar

fırında karnıyarık,fırında karnıyarık tarifi

FIRINDA KARNİYARIK TARİFİ

herkese merhaba,derler ya ömrü olana çok yazlar kışlar geçer diye,bir kışıda bitirip
patlıcan mevsimine geldik,2 kıştır mevsimi dışında meyve sebze tüketmemeye gayret ediyorum
işte kışın patlıcan tüketmedim ve bu nefis sebzeye mevsiminde hasret gideriyorum
fırında özlemesinide yaptım,karnıyarığınıda,şimdi sizlerle fırın karnıyarık tarifi
mi paylaşmak istiyorum,patlıcanın faydaları nelerdir bakmak isterseniz BURDA
buralarda karnıyarık içine bir avuç kadar haşlanmış pirinçde koyuyorlar ama ben
hiç tadınıda yapmasınıda denemedim,umarım dener ve paylaşırım.
patlıcanlar kızartırken çok sıçramasın istiyorsanız,dolaptan çıkınca oda sıcaklığına
gelmesini beklemelisiniz.
aynı tarif başka ellerde küçük farklarla meydana gelir,buyrun birde bizden deneyin
çoook memnun kalacaksınız

MALZEMELER 4-K kişilik

1 kg patlıcan (ODA SICAKLIĞINDA
250 gr kıyma (tercihen dana)
1adet büyük baş soğan
10-15 dal maydanoz
kızarmak için sıvıyağ
1 yemek kaş.salça
süslemek için domates,vs
baharat önerim kırmızı toz ve karabiber
2 su bar.sıcak su
YAPIMI

patlıcanları çizgili soyun,kızgın yağda kızartmaya başlayın,
kızaran patlıcanların fazla yağını kağıt havluyla alıp fırın tepsisine dizin
beri tarafta
iç malzemesini hazır edelim,
tavaya kıymayı koyup,mümkün olduğunca az yağla kavurmaya başlayın
soğanları piyazlık doğrayın indirmeye yakın kıymaya ilave edin,
salçasını ekleyin,ltını kapatıp maydanozu doğrayıp ilave edin
fırını 200 dereceye ayarlayın ıınmaya başlasın
iç malzemesini patlıcanlara doldurun,üzerine sıcak suyunu ilave edin
fırınınızın durumuna göre sıcak su ila edin
yaklaşık 20 dakika sonra hazırdır,
KUTSALSOFRA afiyetler diler

1 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık sevdiğim yemekler listesinin baştacıdır karnıyarık.
ben de aynen bu şekilde pişiriyorum. teşekkürler canım .
kucak dolusu sevgiler