30 Eylül 2012 Pazar

sarımsaklı biber kızartması


sıçramadan,el mel yakmadan geç kahvaltı sofralarına bu kızartmayı yapmaya ne dersiniz,
bu kızartmayı yıllar öncesi trt de yöresel yemekler tanıtılırken öğrenmiştim,tavsiyedir
biber kızartırken mutlaka patatesle kızartırım,o zaman sıçramıyor aklınızda bulunsun.işte tarifi...

malzemeler: dilediğiniz kişilik

çarliston biber(Ankarada olur
biber sayısınca soyulmuş diş sarımsak

yapımı

biberlerin yan tarafından 2cm genişlikte çentik açıyoruz,sarımsaklarımızı yerleştirip her zamanki gibi kızartıyoruz.
kızgın yağımıza önce patatesleri ardından biberleri atarsak sıçrama olmuyor...
KUTSALSOFRA afiyetler diler

2 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Çok severim biber kızartmasını ellerinize sağlık.

Armina dedi ki...

Farklı ve nefis bir kızartma olmuş ellerine sağlık.