30 Eylül 2012 Pazar
sarımsaklı biber kızartması
sıçramadan,el mel yakmadan geç kahvaltı sofralarına bu kızartmayı yapmaya ne dersiniz,
bu kızartmayı yıllar öncesi trt de yöresel yemekler tanıtılırken öğrenmiştim,tavsiyedir
biber kızartırken mutlaka patatesle kızartırım,o zaman sıçramıyor aklınızda bulunsun.işte tarifi...
malzemeler: dilediğiniz kişilik
çarliston biber(Ankarada olur
biber sayısınca soyulmuş diş sarımsak
yapımı
biberlerin yan tarafından 2cm genişlikte çentik açıyoruz,sarımsaklarımızı yerleştirip her zamanki gibi kızartıyoruz.
kızgın yağımıza önce patatesleri ardından biberleri atarsak sıçrama olmuyor...
KUTSALSOFRA afiyetler diler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Çok severim biber kızartmasını ellerinize sağlık.
Farklı ve nefis bir kızartma olmuş ellerine sağlık.
Yorum Gönder