PATATESLİ MAKARNA
Makarnaların sosu genelde aynıdır ya salça yapılır ya domates sos.bu tarif İÇANADOLU yöresine ait.aslında orjinali evde kesilen kış hazırlığı olarak imece usulu çokça yapılıp kurutulan kırpma mantı dediğimiz makarna üzerine dökülür.şehir hayatı malumumuz kırpma bulamayınca bizde makarnayla idare ediyoruz.o canım lezzeti tam tutturamasakda genede şahane bişey oluyor,4 kişilik makarnayı biz üç kişi yiyoruz bu tarifle
googleyi açtım alt üst ettim bu tarifi başka yerde bulamayınca iddialı bir başlık attım
deneyin pişman olmayacaksınız,benden demesi !
MALZEMELER 4 kişilik
1 paket makarna ( çubuk hariç hepsi olur
4 orta boy patates,1,yem.kaş.salça,yarım çay bar.sıvıyağ
1 tatlı kaş.toz biber (pulda oluyor amma illede toz olanı
yeterince yoğurt,arzuya göre sarımsak
YAPIMI
Patatesler pişerken makarnada pişer önce patateslerimizi soyalım,küp küp nohut büyüklüğünde doğrayalım,süzgeçte yıkayalım,beri tarafta orta boy bir tencerede yağımızı ısıtıp salçasını ilave edelim,patatesleri ekleyip soğuk suyunu koyalım( DİKKAT SOĞUK SU KOYACAĞIZ).patateslerin üzerini bir parmak geçsin yeter,tuzunu biberini atalım,kaynayınca kısIğa alalım pişsin ,pişince ılıtalım
Makarnaları haşlayalım kelebek makarna olursa 7 dak.,diğerlerini 8 dakikada haşlıyorum,
can suyu dediğimiz suyu koymayıp 1 su bar.ölçüsünde buz kabım var
devamlı buzlukta hazır makarnayı süzünce buzu içine atıp arada karıştırarak makarnanın ılımasını bekliyorum,
sıcak makarnaya bizler yoğurt dökmeyiz
.sonra tabaklara alıp,birazcık suyla özediğimiz yoğurdumuzu döküp ılımış sosumuzu ekleyerek servis edelim.
KUTSALSOFRA afiyetler diler...
2 yorum:
deneyeceğim arkadaşım elelrine sağlık.off iftara yapmalı..nefis görünüyor..
hayırlı ramazanlar..
teşekkür ederim arkadaşım.senin tariflerinde harika.yine görüşelim
Yorum Gönder