12 Eylül 2009 Cumartesi

SEBZELİ KEK TARİFİ YAYIN DAAAAAAAAA

          

 tarif gecikti değilmi?,ramazandı,fındık telaşıydı derken okadar dolu dolu günler yasıyorumki,oturupta uzunuzun tarif yazmayı ertelemek durumunda kaldım,bundan sonra kalorisi yüksek yiyecekleri pek yapmaya gerek duymuyorum,ay bir tadına bakayım,hımm çok güzel olmuş hadi birazcıkkk daha alayım derken kilolar aldı başını gidiyor,demeyin şimdi yeme diye,unutmayınki göz görmeyince gönül katlanır hesabı,iştahta daha dizginlenmiş oluyor,en azından bana böyle geliyor.
peki misafire nemi yapacağım,bisküvi efendim,kakaolusu hariç okadar bisküvi çeşitleri aldımki seç begen ikram et,neden kakaolu hariç derseniz yooooooo asla dayanamam kakaolu bisküviye!
 bu kadar muhabbetten sonra gecelim tarifimize...

TUZLU KEK TARİFİ    4-6 kişilik

MALZEMESİ

2  yumurta, 1 çay bar.sıvı yağ,1 çay bar.süt veya yoğurt
1 paket k.tozu,2 orta boy soğan 2 orta boy patates,çeyrek demet maydanoz
10 adet orta boy mantar-varsa tavsiye ederim yoksada olur
tuz1 çay k.biraz fazla,kalıbı margarinle yagladım,aldığı kadar un,hamurumuz macun kıvamında olacak,unu ölçmeyi unutmuşum,bidaha unutmamayı dilerim

YAPIMI

     Soğanları yemeklik dograyın,yağın yarısıyla orta boy tenceredetuzunuda  atarak,kısık ateşte rengi iyice sararana kadar kavrulurken patatesleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın,soganımız kavrulunca üzerine ekleyip2-3 dakikada beraber çevirin,4 e bölünmüş mantarları ilave edin1 dak.kadarda onunla karıştırın,
ılımaya bırakın
   aynı tenceremize ılınınca tabi,kabartma t.serpin,yum. kırın karıştırın,sütü koyun,kalan yağı ilave edin,doğranmış maydanozları ilave edin,yavaş yavaş ununu ekleyerek koyu akıcı ama nerdeyse akmayacak kıvamda hamur oluşturun,yaglanmış kalıbınıza,tepsinize herneyse dökün 200 derece fırında pişirin.
yaklaiık 30 dakika KUTSALSOFRA AFİYETLER DİLER

1 yorum:

Adsız dedi ki...

çok begendik elinize saglıkibenim bu kalıplarımdan yoktu düz tepdiye doktum baya guzel oldu hemde börek tadında herzaman dıkça yapacğım iyi günler

sudine kalan