11 Aralık 2009 Cuma
patates kızartmasını çıtırçıtırmı istiyorsunuz,tamam!
artık bildiğiniz gibi yapmaya bırakın,bu püf noktalarıyla patates kızartması hakkında eskileri unutacaksınız... yıllardır bu şekilde yapıyoruz sizlerlede paylaşalım istedik
hadi birde patatesin faydalarına BURDAN bakalım
aslında sırada mis gibi bir un kurabiyesi vardı,işte un kurabiyesi bu dedirtecek tad da ama kısmet.
ÇITIR PATATES KIZARTMASI
patates,kızartmak için sıvı yağ,tuz
YAPIMI
Patesleri kibrit çöpü dediğimiz şekilde ince uzun doğrayın
resim ikide görüldüğü gibi süzgeçte nişastası gidene kadar yıkayın,
patatesleri öyle üstüste dar bir tavada kızartmayın.
bol yağda,patatesleri atınca 4/3 kaplasın,
soğuk yağa atmayın,iyice kızsın
kızartırken KESİNLİKLE tuz atmayın, veee işte püf noktası
patatesler kızarınca ama tam istediğiniz renge gelmeden tavadan çıkartın.
tavadaki yağı tekrar kızdırın patatesleri gerisin geriye tekrardan yağın içine atıp bu sefer istediğiniz renge gelesiye kadar kızartın.
evet çıtır çıtır patatesin sırrı,patatesleri iki kere kızartıyorsunuz !
hemen sıcakken tuzunu atın.KUTSALSOFRA afiyetler diler
KAYNAK:Oktay usta YEŞİL ELMA proğramı 5-6 sene öncesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Ayrı bir püf noktası varsa bize de söyle.. :))
SÜPER GÖRNÜYOR .ELLERİNE SAĞLIK.GERÇİ BİRAZ KALORİLİ AMA NE YAPALIM YİYORUZ İŞTE:)
SEVGİLER
bende nasıl yaptığınızı anlatıyorsunuz zannetmiştim ama bişi göremedim
ben bu yöntemi biliyordum birde buzlu suda beklettikten sonra kızartılıncada cips şeklinde kesilen patatesler aynı cips gibi oluyor
neşeli günlere de kesinlikle katılıyorum :)))
çıtır patatesler bir harika görünüyor yememk ne mümkün canım ellerine sağlık
Selamlar canım,evet bende bunu oktay ustadan duymuştum.Eskiden daha bir müptelası idim oktay ustanın programının ama şimdi pek fırsat bulamıyorum valla.Kumanda artık kızların elinde,onlar nereyi isterse orayı izliyoruz maalesef :)
Sevgiler
Off ben sabah kahvaltı sı için arıyorum
Yorum Gönder