9 Aralık 2009 Çarşamba

kıymalı yumurta nasıl yapılır,kıymalı yumurta tarifi


hem tadına doyalım,et ve yumurta birleşip ağır kaçıp mide fesadı yaşatmadan bir kıymalı yumurta isterseniz,gezin dolaşın başka tarifler deneyip sonra KUTSALSOFRA ya gelin,ara sıcaktan çıkıp patates püresiyle ana sıcak kategorisine geçen bir tarif...
öyle domates biber yok içinde ,ha onlarlada güzel olur ama kıymalı yumurta olmaz! kıymalı yumurtanın gerçek tarifi bu şekildedir.
yumurtası hariç bu kıyma bir çok tarifimizin kaynağı olacaktır.

MALZEMELER 4- kişilik

300 gr orta yağlı kıyma,1 büyük,1 orta boy soğan
yarım yemek kaş.salça kişi başı bir yumurta
süslemesi için maydanoz(hemen faydalarına BURDAN bakınız
tuzumuz,baharat olarak karabiber veya muskat
yarım çay bar.su
fark ettinizmi?YAĞ YOKKK!

YAPIMI

genişçe bir kapaklı tavaya kıymamızla beraber suyu koyalım(tuz atmayın.
kapagını kapatın.kaynadıktan sonra ocağı kısalım,
beri tarafta orta boy soğanı mümkününce ince doğrayalım,beklesin.iri soğanı yemeklik doğrayıp uygun bir kapta 4-5 yem.kaş.suyla ocağa koyalım,tuzunu atalım,kısık ateşte suyunu salıp geri yarı suyu çekilince ince doğranmış soğanları ilave edip karıştıralm,tamamiyle suyunu çekince,ocagı kapatalım,
kıymamıza dönelim,suyunu çeken kıymaya salçayı ilave edelim yarım dak.salça kavrulsun,soğanlrı ilave edelimşöyle 1 da.ka kadar karıştıralım,yarım çay bar.su daha ilave edip kaynayınca yum.kıralım,üzerlerine tuz atıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak yum.pişsin(4-5 dak
maydanozla süsleyip servis edelim KUTSALSOFRA afiyetler diler.

3 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

hafta sonu yedim bende hele kahvaltıda nefis oluyor canım ellerine saglık

Unknown dedi ki...

Hımmmm ellerine sağlık çok severim.Afiyet şeker olsun...

Adsız dedi ki...

ben de bu şekliyle deneyeceğim ellerinize sağlık..