21 Aralık 2009 Pazartesi

sütlü makarna yedinizmi hiç,vazgecemeyeceğiniz makarna çeşidi olacak...


agızda kremamsı tat bırakan bir makarna oluyor,
özellikle yoğurdunuz biraz ekşimeye başlamış sa o ekşiliğide ortadan kaldırıyor,gençlerimiz makarnayı çok seviyor,mayonez yerine bu tarifle
daha lezzetli daha sağlıklı yemek tadacaklar...
birde makarnanın yararları na bakalımmı? TIKLAYINIZ
buyrun şimdi bu güzel makarna tarifine

nefissssss MAKARNA TARİFİ 4-kişilik

1 paket makarna (iyi bir marka olsun lütfen
5oo gr yogurt,1,5 su bar süt
4 kaşık sıvı yağ
1 yemek kaş.salça yarısı biber salçası olursa daha iyi olur
dilerseniz bir kaç diş sarımsak

YAPIMI

makarnayı üzerinde yazan su ölçüsünde haşlayın,
süresini 7 dakika yapıp ocağı söndürdükten iki dakikada süzmeden bekletin(bütün makarnalar için geçerli)
üzerine can suyu denilen suyu asla dökmüyorum.
ılınmaya bırakın,arada karıştırın,baktınızki yapışmaya yüz tutar gibi oluyor bir iki yemek kaş.soguk su ilavelerinde bulunabilirsiniz.
salça sosu için yagı ısıtın salçasını ekleyip 1 dak.kadar kavurduktan sonra 3-4 yemek kaş. su ilave edin,kaynayınca söndürün
yoğurdumuzu tuzunu atın,kaşıkla ezin,herzaman ki gibi suyla değilde bu sefer sütle
yogurda kıvam verip,ılıyan makarnamıza dökün.
tabaklara konduktan sonrada ilave edeceğiniz gibi hepsini birdende yoğurtlayabilirsiniz.
salçasını tabakların üzerine gezdirerek servis yapın.
KUTSALSOFRA afiyetler diler...

1 yorum:

extra modeller dedi ki...

ben bir makarna zır delisi olarak bu tarifi denemeliyim,zaten yeni bir makarna tarifi ararken buldum sizi ve hoooop listeme ekledim,
bay bay