9 Ocak 2010 Cumartesi

sıradaki tarifimiz YAĞLI KÜÇÜK ÇÖREKLER,davet masalarınızın bile demirtaşı olacak


o kadar lezzetlilerki.nasıl olmasınlar yapımında 1 yem kaşığı sudan başka kullanılmadı,nedenmi bir kaşık su,oda benim takıntım illa su olacak,kızımın dediği gibi ya bir damla olsaydı.
latifesi bir yana,biz bu çöreklerle 3 de misafir ağırladık,yanında bir büyük demlik çayımız koyun peyniri,biberli zeytin,doğranmış domates, bu mis gibi çöreklerimiz başrol oynadı.tabi çaylarımızı büyük fincanlarla dolu dolu içtik,
ikram etmeye daha bişeyde aramaya kalkmadık,bir saat sonrası tatlı ikramımız olarak dondurmamız vardı,üzerinede birer kahve,fal işini başka güne erteledik,
hadi bu çöreklerin yapımına geçelim.

önce MALZEMELER 4-5 kişilik

5 su bar.sinangil un
1 çay bar.sıvı yağ,
yarım paket tereyağ değilde tadı benzer olan var ya
1,5 su bar.ılık süt2 yumurta,
1 paket yaş maya,(kurusuda olur
1 yem.kaş.su,1 tatlı kaşığından çeyerk fazlası tuz
1,tatlı kaşığı şeker
YAPIMI

tereyağımızve bir yum sarısı haricinde bütün malzemelerle kulak memesi dediğimiz kıvamda hamur yoğurup,iki katı olasıya kadar ılık bir yerde mayalanmasını bekliyoruz.
sonra 5 parcaya ayırıyoruz,servis tabağı büyüklüğünde acıp erimiş tereyağdan sürüp bu şekilde 5 yufkamızı yaglayıp,üst üste koyup bitiriyoruz,
sonra buzdolabında no frost sa 2o da. normal buzdolabı yada derin dondurucuysa yarım saat dinlendiriyoruz,
dinlenmiş hamuru merdaneyle yırtılmayacak kadar açıyoruz(yaklaşık 2 kibrit çöpü kalınlığında)
sonra sıkıca rulo şeklinde sarıp elimizle burarak sündürerek orta parmak kalınlığına getirip,istediğimiz büyüklükte kesip halkalar yapıyoruz,
fırın tepsimize dizip,yumurta sarısı sürüp ılık fırında 3o dak.dinlendiriyoruz,sonra 2oo derece ısıttığımız fırında kızarana dek tutuyoruz.
KUTSALSOFRA afiyetler diler...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba elinize sağlık tarifler çok güzel ama anlatım yetersiz resimli olsa daha rahat anlardık çoğu site öyle