2 Ocak 2010 Cumartesi

puf puf kek tarifi,*NİŞASTALI KEK TARİFİ*



nihan arkadaşımız bu kek için ( pamuk şekeri yiyor gibi benzeri kelimeler sarf etmiş bu kek için.
gerçekten öyle,bir ısırıyorsunuz aynen bildiğiniz pamuk şekeri,ağzınızda bir anda yok olup geriye doyumsuz bir tat bırakıyor... ama bıktırmadan biraz daha diyorsunuz
zaten bir kere yapınca,bu tarifi her zaman yaptığınız klasik kekleriniz arasına aldınız gitti demek olacaktır.
tarifinde sıradan keklerden pek bir farklılık yok aslında,bir kaç püf noktacığına dikkat ettinizmi tamamdır buyrun kek tarifimize

MALZEMELER 4-6 kişilik

3 yum.1 su bar.şekerden bir parmak azaltım
,1 su bar.bir parmak az sıvı yağ,
1 paket kab tozu
limon veya portakal kabuğu rendesi vanilyada olur
1 su bar un.
1 çimdik tuz,bütün tatlılara koyalım
yaklaşık)2 su bar.nişasta ve demişkende faydalarına BURDAN bir bakalım
YAPIMI yum.şekeri çırpın,limon kab.rendesini,yağını ilave edin
unla kab tozunu tuzu birlikte eleyip karıştırın,akıcı ama böyle
zor akıcı bir kıvam için,elenmiş nişasta eklemeye başlayın,tavsiye ettiğimiz kıvama kadar nişastanızı ekleyin (yaklaşık 2 su bar.)
yağlanmış pişirme kabınıza döküp 1. püf herzamanki kek pişirdiğiniz
ısıdan 10 derece az sıcaklıkta(ortalama 160-165) yaklaşık 25 daki.pişiriyoruz
2 püfümüz,sıcak tüketmemeniz,nişastanın ağır bir kokusu olabiliyor,soğukken oluşmuyor,o yüzden turunçgillerden kabuk rendesi veya vanilya kullanmanız
çok gerekli,gördüğünüz gibi süt yoğurt yok.çok hafif mükemmel lezzet
KUTSALSOFRA afiyetler diler...

2 yorum:

ceren dedi ki...

selam öncelikle yeni siten hayırlı olsun arkadaşım çok geç oldu biliyorum kusura bakma..

puf puf ekmekler nefis görünüyor ellerine sağlık paylaşım için teşekkürler. sevgiler...

susamcorekotu dedi ki...

ELİNE SAĞLIK DENEMEK İSTERİM