3 Ağustos 2010 Salı
az yağla soğan nasıl kavrulur
kendi bildiklerini yazanlara şimdiden teşekkürler,
dedik,arkadaşlar diyetisyenim Zeynep hanıma da bu kolaylığı anlattım,
malum soğansız yemek çok az,eee soğanları kavurmak için yeterince yağ ister,
ama az yağlıda yememiz lazım,bu işin kolayını bende şöyle buldum !
soğanları tencereye aldık
soğan miktarına göre üzerine su ekliyoruz
orta boy soğana 4-5 kaşık su yeterli geliyor,
1 yemek kaşığı da yağ
tuzunuda attıkmı tamam
soğanımız kaynayıp önce yumuşuyor,suyunu iyice salıyor,
suyunu geri çekince ekleyin domatesini salçasını,ne kullanacaksınız.
böylece yemeklere fazla yağdan kurtuluyoruz.
unutmayın ! küçükler BÜYÜKTÜR !
hergün 1 kaşık yağ,
ayda 30 kaşık eder,
KUTSALSOFRA afiyetler diler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
canım benim sık yaptığım bir şey bu yemeklerde fazla yağ kullanmadığım için ,teflon çelik farketmez hep çok az yağda kavuruyorum .
az tuz atıp bir iki dakika kapağın kapatıyorum tencerenin soğan hafifçe suyunu bırakınca kapağı açıp kavurmaya devam ediyorum yemekler ve içli köfte için pempeleşinceye kadar. kıymalı yumurtalısoğan kavurması ve soğanlı tavuk sote için biraz daha fazla kavuruyorum.
kucak dolusu sevgiler
simdi sesleniyorum size :)
yemek blogunuz oldugunu gormemistim,
ellerinize saglik her iki blogunuzda çok guzel,maharetli bir hanimsiniz anlasildigi uzere :)
az yagla sogan nasil kavrulurmus bekleyip gorelim bakalim :)
sevgiyle kalin...
Etkinliğimize buyrun.
Gönderen:gelibolu17
HTTP://PORSELENDEMLİK.BLOGCU.COM
HTTP://GELİBOLU17.BLOGSPOT.COM
TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ OLAN
İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-4-EV SAHİBELİĞİNİ
11 AĞUSTOS 2010 - 1 EYLÜL 2010
tarihleri arasında GELİBOLU17/MİDEDENKALBE.BLOGSPOT.COM adresimde
ben yapacağım.
her türlü yemek,çorba,tatlı,tuzlu iftar ve sahur için hazırladığınız tarifleri,
sayfanızda yayınlayıp bana haber verirseniz,sayfamda severek yayınlayacağım...
şimdiden katılımlarınıza çok teşekkür ediyorum...
sevgiler
Not: Gündüz evimde MUKABELE okuttuğum için yolladığınız tariflerinizi yayınlamakta gecikirsem lütfen kusura bakmayın,mümkün olduğunca geciktirmemeye çalışacağım,olabilecek gecikmeler için şimdiden affınıza sığınarak özür dilerim..
sevgiler,selamlar
ben yıllarca kilo problemi çekmiş biri olarak sanırım buna şu şekilde cevap vereceğim : çok az yağ koyar, biraz tuz atar, sonra kapağı kapatır bırakırsınız
Ben de az yağ kullanmaya çalışanlardanım,(zeytinyağlılar hariç)soğanların üzerine tuz atıp kapağını kapıyorum suyunu salıyor, ÖRGÜÇANTAM ın aynı usul:)))
çok güzel fikir...bende haftasonu sucuk pişireceksem yağ yerine bir kaç kaşık su kullanırım....normalin bu olduğunu sanan oğlum yan kamşunun yağda sucuk yaptığını görünce şaşırmıştı...:))))sevgiyle kalın...
Yorum Gönder