22 Ağustos 2010 Pazar
bişi kabarık pişi tarifi
Karadenizde Ankaradaki kadar çok yapılmıyor bişi,
mayalı,yada karbonatla,biraz fark olsun istermisiniz?
hoş bir rayiha tatlının vanilyası
kandil simidinin mahlebi gibi...
KÜÇÜK AYRINTILAR,BÜYÜK FARKLAR OLUŞTURUR
bilenler bilmeyenlere söylesin,yada bizi beklesin... dedik ve işte tarifimiz
MALZEMELER 4-5 kişilik
4 su bar.un
2 yumurta
1 su bar.yoğurt
1 tatlı kaş.tuz
ve bişimizin kendine has özlliği
1/2 çay kaş.toz KAKULE,(baharatçılarda kolayca bulursunuz)
YAPIMI
bütün malzemeleri karıştırıp hamurumuzu yoğurtduktan sonra,üzerini kapatıp,mutlaka 30 dak. hamuru dinlendiriyoruz ,10 parçaya ayırıp,bıçak sırtı dediğimiz kalınlıktan biraz daha kalınca açıp kızdırılmış ayçiçek yağında kızartıyoruz,
KUTSALSOFRA afiyetler diler
Etiketler:
bişi nasıl yapılır,
bişi tarifi,
kabarık pişi,
pişi nasıl yapılır,
pişi tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
ellerine sağlık canım çok da leziz görünüyor biz de çok seviyoruz amaaaa yiyincede çok puf puf gösterir olduk güzelim yaaa:)))))
tam sahurluk olmuş gerçekten olsada yesem :)
SELAM CANIM ELINE SAĞLIK NEFIS GÖRUNUYOR BIŞI AMA YIYEMIYORUM KIZARTMA OLDUĞU İÇİN SEVGILERRRRRRRRRRRR
Yorum Gönder