22 Ağustos 2010 Pazar

bişi kabarık pişi tarifi


Karadenizde Ankaradaki kadar çok yapılmıyor bişi,
mayalı,yada karbonatla,biraz fark olsun istermisiniz?
hoş bir rayiha tatlının vanilyası
kandil simidinin mahlebi gibi...
KÜÇÜK AYRINTILAR,BÜYÜK FARKLAR OLUŞTURUR
bilenler bilmeyenlere söylesin,yada bizi beklesin... dedik ve işte tarifimiz

MALZEMELER 4-5 kişilik

4 su bar.un
2 yumurta
1 su bar.yoğurt
1 tatlı kaş.tuz
ve bişimizin kendine has özlliği
1/2 çay kaş.toz KAKULE,(baharatçılarda kolayca bulursunuz)

YAPIMI

bütün malzemeleri karıştırıp hamurumuzu yoğurtduktan sonra,üzerini kapatıp,mutlaka 30 dak. hamuru dinlendiriyoruz ,10 parçaya ayırıp,bıçak sırtı dediğimiz kalınlıktan biraz daha kalınca açıp kızdırılmış ayçiçek yağında kızartıyoruz,
KUTSALSOFRA afiyetler diler

3 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık canım çok da leziz görünüyor biz de çok seviyoruz amaaaa yiyincede çok puf puf gösterir olduk güzelim yaaa:)))))

YeMeK vAkTi dedi ki...

tam sahurluk olmuş gerçekten olsada yesem :)

http://belguzar anne.blogspot.com dedi ki...

SELAM CANIM ELINE SAĞLIK NEFIS GÖRUNUYOR BIŞI AMA YIYEMIYORUM KIZARTMA OLDUĞU İÇİN SEVGILERRRRRRRRRRRR