21 Eylül 2010 Salı

salamlı,kaşarlı börek

bu börek tarifini geçen haftaki yemekteyiz yarışmacılarından Muammer Ketenciden öğrenerek yaptım,tabi kendi tarzımı katmayı ihmal etmedim.
eldeki evdeki imkanlar böylede yapmamı gerektirdi
mesela jambon yerine salam kullandım,en üstünede kaşar serpmedim.
aile üyelerimden illede kızkardeşimden defalarca ellerine sağlık dilekleri duydum.
ve işte yayında

MALZEMESİ 4 kişilik

6 yaprak yufka
200 gr salam
200 kaşar(eski kaşar tavsiyedir
5 y. kaş.sıvı yağ
1 su bar.süt,
1 çay bar.su
1/2 paket kabartma tozu (yarım paket

YAPIMI

sütü, sıvı yağı suyu,kab.tozunu ekleyerek karıştırıp
4 adet yufkayı küçük parçalara ayırıp bu karışmın içine atıyoruz
tepsi 1 sağlam yufka serip parçaladığımız,sosladığımız yufkaların yarısını seriyoruz.
salamları yerleştirip,üzerine rende kaşarları serpelim,
diğer parça yufkaları iç malzemenin üzerine koyalım,son kalan yufkamızı
tepsinin en üstüne serip su serpeleyelim,
ardından hafifçe fırçayla yağlayıp,
190 derece fırında 2o dakika pişirelim
KUTSALSOFRA afiyetler diler

4 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

canımsın ellerine sağlık ben dizinin tarif bçlümünü bekleyeyim:)))
öpüyorum sevgiler

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
öncelikle yeniden beraber olduğumuz için çok mutluyum.
Ellerine sağlık. Gayet güzel görünüyor.
Sevgiyle kal.

Unknown dedi ki...

hoşgeldiniz o zaman ben de size konuk oldum tanıştığımıza bende çok memnun oldum tekrar beklerim

Adsız dedi ki...

selam arkadasım o kadar güzel acıklamışsınkı herkes yapabilir teşekkür ederim elerine sağık mihriban seydi