25 Ocak 2011 Salı

taflan turşusu kavurması,Karadeniz den...


taflan resmi YENİTİREBOLU,sitesinden alınmıştır.teşekkür ederiz

Karadeniz'den kendine münhasır,bir lezzetle daha sizlerleyiz,
yöre insanının çok keyifle tükettiği,sofralarında ilk sıralarda yer almasada her zaman listelerinde varolan (bence de)çok özel bir lezzet,
TAFLAN''biliyorum aranızda adınıda ilk kez duyanlarınız var,yıllar öncesi bende görünce bir tadınca bin şaşıranlardanım,turşusundan önce hele meyvesi okadar güzelki.
yörede kara yemiş olarakta adlandırılır.bu güzel meyve
bu kadar methinden sonra ,faydaları neler BURDA ve geçelim tarifine
TAFLAN TURŞUSU KAVURMASI 2- kişilik

1 çorba kasesi taflan turşusu (2 su bar)
2 adet orta bo kuru soğan
yarım çay bar.sıvıyağ

Yapımı
en az 3-5 saat suda bekletilip çekirdekleri çıkarılmış turşularımızı
iyice sıkarak suyunu alıyoruz.
beri taraftan ince yemeklik oarak doğradığımız soğanlarımızı yağ la kavuruyoruz,
taflanları ilave edip yavaş yavaş 7-8 dakika daha kavurup sıcak sıcak ikram ediyoruz.
KUTSALSOFRA afiyetler diler.

3 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

evet ilk duydum bende keşke biraz daha tanıtsaydın.

bu arada sayfanla ilgili sorun halloldu sanırım. sevgiler canım

LeylaK dedi ki...

Trabzonluyum,taflana bayılırım.ama ne yalan söyleyeyim turşusunu ilkkez duyuyorum :) ellerinize sağlık.sevgilr...

Endüstriyel Mutfak dedi ki...

Ellerinize Sağlık Güzel olmuş, zahmetlerinizin karşılığını inşallah fazlasıyla alırsınız... teşekürrler..