4 Temmuz 2009 Cumartesi

haşhaşlı börek,her öğünde her yerde kabulu makbul bir lezzet

Başlıktaki yazanları hiç abartılı bulmayın ikramlarınızın
vazgeçilmezleri arasında olacak,haşhaş tanelerinin lezzeti
damagınızda çıtır çıtır lezzetler yayacak buyrun tarifi...
HAŞHAŞLI BÖREK
6 adet yufka,3 yum.1inin sarısı ayrılsın
1 su bar.süt yada yoğurt,1çay bar.sıvıyağ
1 paket kab.tozu,karbonatta olursa yarım çay kaş.
1 çay bar.kuru haşhaş yani tohumu,tuz
250 gr peynir.çeyrek demet maydanoz
YAPIMI
derince bir kapta yum.çırpın,yağını,sütünü,tuzunu kab.toz.
ekleyin,yufkayı tepsiye serin,karışımdan 1-2 kaş.gezdirin
haşhaş tohumu serpin ne kadarmı?en üst hariç aralara pay edin
3 yufkada may.peynirini koyun,işlemlere devam edin, son
yufkayı serdiğimizde kabımızda 3-4 kaş.harcımız kalsın onun
içine ayırdığımız yum.sarısını koyun çırpıp en üstüne sürün orta
sıcaklıkta fırında (180)önceden ısıtıp ısıtmadığınız farketmez yak
laşık 20 dakika pişirin
not:3-5 saat önceden hazırlayıp buzdolabında (buzlukta değil)din
lendirirseniz malzemeler hamurla birlikte yoğurulmuş gibi içine çeke
rek daha lezzetli bir hal alıyor,fırında pişirilecek diğer hazır yufka bö
reklerinizede tavsiye olunur.
şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok: