RAMAZAN geldi hanımlar bir çorbadan sonra çayın yanına,yok daha olmadı sahura muhteşem bir yöresel lezzet,eşimin ve kızkardeşimin favorisi olan bu lezzeti kardeşimin ziyarete gelmesiyle yapıp sizlerlede TARİFİNİ paylaşıyorum
3-4 SU BARDAĞI UNLA önce hamur yogurulacak,hazır ekmek hamuruda kullanılabilirsiniz,yolum düşerse alırım.yoksa kendim yoğuruyorum üşenmeyin hanımlar bu iş için hamur 15 dakkada hazır olur mayalanması biraz zaman alıyor sadece.beklemek de işin emek kısmına dahil hadi tarifimize geçelim.
MALZEMELER
unu yazdık,bu ölçü una 1 yem.kaş.kuru maya,yada 1 pak.yaş maya.o direkt olarak una katılan mayaları ben kullanmadığım için kimseyede tavsiye etmiyorum,
1 tatlı kaş.tuz,
1 tatlı kaşığı seker
1/2 KG ANKARA ÇARLİSİ biber,diğerleride olur
3 iri domates,1 baş sarımsak
1/2 çay bar.sıvıyağımız,tuzumuz
YAPIMI
hamurumuzdan yum,iriliğinde bezeler alalım,yemek tabağı büyüklüğünde açalım,açtığımız bazlamaları pamuklu sofraya serelim(sentetiklerde hamur yapışıyor bazlamaları pişirmeye geçmeden(dinlensinler
yağımızın teflon kapaklı bir tavaya,tencereye alalım.bibelerimizi koyup tuzunu hemen serpelim,kapağını kapatıp arada karıştırmak şartıyla kavrulmalarını sağlayalım,yeterince (bknz resim kavrulduktan sonra biberleri çıkartıp,ezilmiş sarımsağı ilave edelim,5-10 saniye karıştırıp küçük doğranmış domatesi ilave edelim(kabuğunu soymanız tavsiyemdir)suyunu çekip yağıyla kalınca biberlerin üzerine sıcak sıcak boca edelim
Geçelim bazlamalara,eğerki ekmek sacınız yoksa,bazlamaları teflon,yahutta normal tavadada pişirebilirsiniz,mayalı hamur olduğunda yapışmaz merak etmeyin,yağlamanıza hiç gerekte yok,sadece tavanızı ısıtın ve hamuru koyun,arkalı önlü çevirerek pişirin sonra dilediğinizce servis edin.
KUTSALSOFRA AFİYETLER DİLER...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder