23 Ağustos 2009 Pazar

fincan keki yapalım,fincanda kekde pişer hanımlar


Fincanlarda artık kek pişiyor hanımlar geleneksel kahve fincanlarımız bir işe daha yaradı,Sakın ola fincanlar çatlar diye düşünmeyin,porselen yapım aşamasında 1300 derece sıcakta piştiği için,ocak sıcaklıklarının mümkün değil okadar ısınması,haliyle fincan keki yapalım derken zarar görmeyiz...
bu tarife çok yerlerde rastlasanızda püf noktalarımla en güzel fincan keki tarifi  burda,malzeme yapım aşamalarına geçelim
Malzemeler
2 yumurta 1 çay bar.süt( oda sıcaklığında
2 çay bar. tozşeker,2 çay bar.un
2 yem.kaş.kakao (eğer yoğun olsun derseniz yarım kaş.ilave edin
1 paket kab.tozu,3-4 yem kaş sıvı yağ,bir fiske tuz,ceviz kadar margarin
YAPIMI   10-12 Türk kahve fincanı kek çıkıyor bu malzemeden

Fincanları margarinle iyice yağlayınız
yumurta ve şekeri birlikte bir güzel çırpalım.Sütü ilave edelim.yağını ekleyelim.un, kabartma tozu ve kakaoyu içine ekleyelip iyice karıştıralım.koyu ama akıcıbir hamurumuz oluyor fincanlara eşit şekilde paylaştıralım,yarılarından fazla doldurmayalım genişce bir tencereye dizip, fincanların dış yarılarına gelecek kadar su koyuyoruz.üzerine pamuklu bez örtüp (kapaktaki sular keklere damlamadan emsin diye)kapağını iyice kapatıp önce yüksek ateşte kaynayınca ocağı kısarak  hiç kapağını açmadan 20 dakika pişirelim.altını kapatıp yine hiç açmadan 15 dakika daha bekletiyoruz. 

 PÜF NOKTALARI
sakın keki yağsız yapmayın,sünger gibi oluyor
kakaonuz yoksa hamura limon kabuğu rendeleyebilirsiniz
kakaoluysa vanilya koymayın kokuları birbirine karışıyor
tenceredeki suya bir adet karanfil atarsanız kekler güzel kokuyor
kalorisi düşük olsun diyorsanız şekeri azaltıp,yağında 1 kaş.azaltma yapınız
pişince kekleri derhal fincanlardan çıkarınız,ızgara yok derseniz delikli kevgir türevi
süzgeçlere çıkarınız havalansın buhar kokusu uçsun
çok sabırsızlanmazsanız iyice soğumasını bekleyiniz,sıcakken lezzeti belli olmuyor


KUTSALSOFRA afiyetler diler


bunlarada bir göz atınız

4 yorum:

nurşen dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım,bende blogumda örgüçantam.blogspot.com (hatice)nin tarifi olarak yayınlamıştım ve denemiştim,gerçekten değişik ve hoş bir tarif.Afiyet şeker olsun arkadaşım,
sevgiler

Adsız dedi ki...

guzel gorunuyor ama firindami yoksa ocakdami pisiyor

kutsalsofra dedi ki...

ocakta pişiyor adsız arkadaşım,yeterli açıklama tarifte mevcut,kolay gelsin

Adsız dedi ki...

Hello At the point:)