9 Ağustos 2009 Pazar

KANDİL SİMİDİ TARİFİ YAYINDA



1 paket margarin
1 su bar. ılık süt
yarım çay bar. sıvı yağ
1 tatlı kaş. tuz
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaş. şeker
1 yumurta -sarısı ve beyazı ayrılacak
1 tatlı kaş. mahlep arzuya göre
1 tatlı kaş. limon suyu
1/2 kg un (yaklaşık,ununa göre değişir bilirsiniz
susam veeee yarım çay bar.yoğurdun yeşil suyu
hanımlar bu lezzetin SIRRI bu,mutlaka koyun
bu sefer yok diyorsanız bari 3-4 yem.kaş. sirke olsun bari
KANDİL SİMİDİ TARİFİ
Hamur kabınızın içine ılık sütü,yumusak margarini
yum. sarısını,sıvı yağını,tuzu yoğurt suyunu,şekeri koyun
kabartma tozuna bir tatlı kaş.limon suyunu yada sirkeyi
dökün,cızlama sesi duyarsınız,onuda ekleyin,mutlaka
elenmiş ununu yavaşça ekleyerek ele yapışmayacak bir
hamur yoğurun,yapışrsa azıcık un daha ilave edin
sonra mutlaka 20 dak. dinlendirin
ceviz büyük. parcalar koparın serce parmak kalınlığın
da rulo edip uçlarını birleştirerek simit şekli verin
1 yem.kaş.suyla çırpılmış yumurta akını simitlere
sürerek üzerlerine bolca susam serpin
180 derece fırında hemen pembeleşince çıkartın
rengini fazla kızartmayın sertleşir.
KOLAY GELSİN -AFİYET OLSUN

3 yorum:

nurşen dedi ki...

Kavgagı bir yaprağın üzerine yazmak isterdim, sonbahar gelsin yapraklar dökülsündiye. Öfkeyi bir bulutun üzerine yazmak isterdim, yağmur yağsın bulut yok olsun diye. Nefreti karların üzerine yazmak isterdim, güneş açsın karlar erisin diye. Dostluğu ve seygiyi yenidoğmuş bebeklerin yüreğine yazmak isterdim, onlarla birlikte büyüsün bütün DÜNYA'YI sarsın diye........:)

armina dedi ki...

Kandil simidini çok severim, ellerine sağlık canım. Mim için teşekkür ederim en kısa zamanda (blogumu güncellediğim zaman) cevaplayacağım. Ben de seni arkadaş listeme ekledim.

Seval Kırkın dedi ki...

ayy maşallah muhteşem bir tarif Ellerinize sağlık