19 Ağustos 2009 Çarşamba

keteli poğaça,damak çatlatan poğaça tarif

Alıştığımız poaçaların dışında,ısırıyorsunuz o nefis ketesi hafif tuzlu tadıyla ağzınızı dolduruveriyor,yumuşak hamurunun içinde nefis gevreklik,elinizde çayınız kocaman yudumladınız,helede bir dost,yaren meclisindeyseniz İLLADA DENEYİN


KETELİ POĞACA

Malzemesi:4- 4,5 su bar.un,1 cay bar.sıvıyag,3yumurta
birinin sarısı ayrılacak,1 tatlı kaşığı tuz,1 su bar,su veya süt,yada yoğurt
1paket yaş maya,kuru mayada kullanırsanız 1 yemek kaşığı,2 kesme şeker

KETESİ için 4-5 yemek kaş.un,çeyrek paket margarin.
YAPIMI mayayı ılık süt ve şekerle eritin,yumurtasını kırın,sıvı yağı koyun
yavaş yavaş ununu katmaya başlayın,unla beraber tuzunu atın,normal sert
likte hamur yoğurup,sarın ve mayalandırın,(en az 1saat
Bu arada ketesini yapalım,tavaya margarini ve unu alalım ,orta ateşte ka
rıştırarak rengi iyice dönene dek kavurup tuzunu atıp soğumaya bırakalım.
Gerisi kolay,mayalanan hamurdan ceviz iriliğinde bezeler yapalım,elimiz
le yassıltıp ,1 çay kaşığı kadar,kete koyup büzdürüp kapatıp tepsiye dizelim
üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim,dilersek susam,çörekotu,haş
haş serpip,tekrar dinlendirelim(yarım saat
Önceden ısıttıgımız 180-190 derece fırında 25-30 dakika pişirelim.
Mutlaka deneyin,çay saatlerinizin,kabul günlerinizin baş ikramlarından ola
cak lezzetli,bereketli bir tarif... KUTSALSOFRA afiyetler diler

2 yorum:

SADECE YEMEK dedi ki...

Hayırlı ramazanlar arkadasım ellerıne sağlık afiyet şeker olsun...

ışılay dedi ki...

ellerine sağlık canım..poğaçayı çok severim..canım bir ödülüm vardı.uğayabilirmisin?