18 Ocak 2010 Pazartesi
YUMURTA NASIL HAŞLANIR ???????
kızımın bazen hamaratlığı tutar,hafta sonları bize kahvaltı hazırlar,öyle börektir,çörektir bilmez,arada patates kızartır(bide yağlarını iyi süzse)
yumurtayı benim için çift haşlayıp torpil,
akşamdan planlayıp yum.dolaptan çıkarmamışsa yumurtalar hep patlar
e -seninkiler niye patlamıyor diye sordu bende uygulamalı olarak anlattım,sonrada herkesle paylaşayım istedim,bilen bilsin bilmeyenlere formul şöyledir diyoruz ama BURAYA tıklayarak yumurtanın faydalarına bir göz atalım
DOLaPTAN ÇIKAN SOĞUK YUM.önce tabiki yıkıyoruz,şerçe parmağımızı yakmayacak sıcaklıkta suya koyuyoruz,yumur.eşit hizada olabilir üzerini çok geçmesine lüzum yok bizce,2-3 dak.duruyor,sonra üzerine 1 tatlı kaşığı tuz atıyoruz,tuz aynı zamanda yumurtamızın daha kolay soyulmasınıda sağlıyor.
rafadandan başlayalım,(kimse yapmıyor artık ama
RAFADAN YUMURTA kaynadıktan sonra 1 dakika kaynatılıp soğuk suya konacak ki
sıcagıyla pişmeye devam etmesin.
KAYISI YUMURTA,kaynadıktan sonra 4-5 dakika,sonrasında gene soğuk suya koyarız.
LOP YUMURTA,yine suyumuz kaynadıktan sonra,7-9 dakika arası olacak,
bu süreler yumurta büyüklüğü ocak harına göre değişirsede ortalama sürelerdir,bir kaç tecrübeden sonra kendi zamanlamanızı oluşturursunuz zaten,
yazın yumurta haşlamasından kokusundan dolayı uzak dururuz,haşlandıktan sonra buzlu suyun içinde iyice soğutursak yumurta kokusunun yok olduğunu farkederiz,
son olarak haşlanmış yumurtayı küt tarafından soymaya baslarsak daha kolay soyulur,taze yumurtanın bayat yumurtaya oranla zor soyulduğunu hatırlatıp tamamlıyoruz.
KUTSALSOFRA afiyetler diler...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
siz nasıl pişiriyorsunuz bilmiyorum ama nasıl kolay soyulur biliyorum ...
hem de çok farklı bir yolla..
sevgilerle
ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN
GÖNDEREN: http://lezzettreni.blogspot.com/
52. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://gelibolu17.blogspot.com/
tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
18 OCAK 2010-1 ŞUBAT 2010
TARİHLERİ ARASINDA
http://lezzettreni.blogspot.com/
YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE
"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 52.HAFTA "
BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
ETKİNLİKTE EV SAHİBESİ OLMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR LÜTFEN
http://gelibolu17.blogspot.com
ARKADAŞIMIZA YORUM BIRAKSINLAR...
SEVGİLER
ARKADAŞIM SEN BAĞLANTI ADRESLERİNİ DAĞIT BEN ALMAYACAĞIM HAYIRLI GÜNLER
Merhaba,
kolay gibi görünen ama çoğumuzun başaramadığı yumurta olayını ne güzel anlatmışsınız.
Yumurtayı çok sevmeme rağmen soyulduğunda ki o kokudan nefret ediyorum. Ama sizin dediğiniz gibi buzda bekletip soymayı deneyeceğim.
İyi günler.
yumurtaya bende tuz koyuyorum ki cabuk soyulsun ama kokusundan nefret ediyorum
Yorum Gönder