bu tarifi 2004 yılnda çok eski bir yemek kitabında görmüştüm,en çok ilgimi çeken tarif bu oldu,tanıyanlar bilirki dolma,sarma dendimi bende akansular durur,
hemen denedim inanılmaz lezzetli sonuç çıktı ortaya,çevremde tarifi yagınlaştı,deneyenler tarifini alıp hala yapıyorlar,sizler için yaptım resimledim bu sefer.
MALZEMELERİ 10 adet dolma için
10 orta boy dolma biber,250 gr kıyma, 4 orta boy soğan,3 orta b.domates
15 dal kadar maydanoz,3 yum.çeyrek çay bar. sıvı yağ,çay kaş.ucuyla nane,
biberleri kızartmak için sıvı yağ,acı seviyorsanız pul biberle ayarlayın,1 tatlı kaş.salça
1 çay bar.su BAHARAT TAVSİYEM:Karabiber,yarım çay kaş kadar.
YAPIMI
biberlerin içini boşaltmadan önce yıkayıp kurulayınız,içine su kaçmasın,sonra içini temizleyip sıvı yağda her tarafını kızartınız,parçalanmamasına dikkat ederek.
İÇ malzemesi için kıymayı yağımızı koyup kavurmaya başlayın,tam suyunu çekmeden,küçük dogranmış soganları ilave edin,suyunu çekince kabukları soyulmuş,doğranmış domatesleri ekleyin,Bakınız henüz tuz ve baharat eklemedik!!!
domatesler suyunu çekince tuzunu baharatını katın,yumurtalaı kırın,karıştırın tam pişmeden,yarı pişmişken ocağı kapatın ılısın
dogranmış maydan.ekleyip biberlerimizi içini doldurun,borcamınıza,tepsinize herneyse dizin salçayı,verilen miktarda suyla karıştırıp,dolmaların içine değil borcama dökün
200 derece fırında 20 dak.pişirin,(aynı derecede annemin fırını 30 dak.pişiriyor)
arada kontrol etmekte fayda var,zaten tarifi ilk yapmak biraz zahmetlidir,sonrasında ayarlar daha kolay tutturulmaktadır değilmi?KUTSALSOFRA AFİYETLER DİLER
3 yorum:
merakla bekliyorum
Bu gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi. Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin
annem en kısa zamanda deneyeceğine söz verdi teşekkürler,faceden takipteyiz sizi
gizem demirci
Yorum Gönder