,biraz merak edin,yazarım hele tarifini,özel lezzetlerimden... ağzınıza layık... dedik işte haşhaşlı tarifimiz
nette yok isim benzesede başka tarifler.bu tarif,ilk KUTSALSOFRA da çoğalacak gene,deneyenlere şifa olsun
Malzemeler 6- kişilik
* 3 yumurta ( birinin sarısını ayrıralım
* 1 su bar. sıvı yağ
* 1 su bar. süt veya yoğurt
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 yemek kaşığı şeker
* 1 paket kabartma tozu
* yarım çay bar. ılık su
* aldığı kadar un koyacağız vee * 1 çay bar.ezilmiş haşhaş
(haşhaşınız akıcı kıvamdaysa yağ miktarının çeyreğini azaltın
YAPIMI
Şeker,tuz,1 çay bar.su,kabartma tozunu, ve haşhaşı yoğurma kabına
koyup haşhaşların topaklarını ezelim
sonra yoğurt,yumurta ve yağımızı
ekleyerek iyice karışmalarını sağlayalım.
yavaş yavaş unumuzu ilave edip yoğuralım.Hamuru sert
olmasın.elimize yapışmayacak kıvama gelince un eklemeyi bırakalım
üzerine nemli bez kapatıp 15 dak.dinlendirelim
yağlanmış tepsiye ceviz iriliğinde bezeler yapıp dizelim
üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp
dilersek susam,çörek otu tane haşhaş vs serpebiliriz
önceden ısıttığımız 18-190 derece fırında pişirelim
KUTSALSOFRA afiyetler diler...
3 yorum:
ellerine sağlık canım sevgiler
merakla beklıyorum,görüntü çok güzel .
Ellerinize sağlık.Çayın yanında nefis bir lezzet.
Sevgilerimle...
Yorum Gönder